Güvenlik Konseyi Ortadoğu Hıristiyanları için toplanıyor

Fransa, DAİŞ vahşetine maruz kalan Ortadoğu Hıristiyanlarının durumunun görüşülmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni toplantıya çağırdı.

Fransa, DAİŞ vahşetine maruz kalan Ortadoğu Hıristiyanlarının durumunun görüşülmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni toplantıya çağırdı.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius yaptığı açıklamada, Fransa'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni Hıristiyanlar ve diğer azınlıkların durumunu görüşmek üzere 27 Mart'ta toplanmaya çağırdığını söyledi.

Fabius, toplantıyı bizzat kendisinin yöneteceğini belirterek, bu toplantının azınlıkların var olma hakkını reddeden DAİŞ'in işlediği vahşetini kabul etmeyen çok sayıda ülkenin iradesini göstereceğini belirtti.

BFMTV haber kanalına bir mülakat veren Fabius, azınlıklara yapılanların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Fabius, "Daiş ve DAİŞ'le birlikte olan teröristler, basit bir şekilde kendileri gibi düşünmeyen herkesin kökünü kazımak, fiziki olarak imha etmek, giyotinlemek istiyorlar. Fransa, evrensel vicdanı Güvenlik Konseyi'nde seferberliğe çağırarak kendi rolünü oynuyor" dedi.

İnsanlık düşmanı grup DAİŞ, Şubat ayında Til Temir bölgesinde 220 Asuri Hıristiyan'ı kaçırmıştı. Köylere yapılan saldırı nedeniyle, 5 bin dolayında kişiden oluşan bine yakın Asuri aile evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Hıristiyanlığa geçen en eski topluluklardan biri olan Asurilerin Suriye'deki nüfusu 2011'de başlayan çatışmalardan önce 30 bin dolayındaydı.

Suriye'de olduğu gibi, Irak'ta da Hıristiyanlar ve diğer dini ve etnik azınlıklar, insanlık düşmanlarının soykırımcı saldırılarına maruz kalıyor.