Irak ordusu DAİŞ karşısında ilerleyişini sürüyor

Irak ordusu ve Şii milislerin Irak’ın orta kesiminde Ambar ve Selahaddin bölgelerinde DAİŞ çetelerine karşı yürüttüğü operasyonlar sürüyor.

Selahaddin’de El Dur ve Hemrin kasabaları ile birçok köy ve Anbar’da Kerme çevresindeki köyler Irak güçlerinin denetimine girdi. Anbar’a bağlı El Bağdadi kasabasında ordu güçleri denetimi tekrar ele geçirirken Cubayriye’de DAİŞ kuşatması devam ediyor.

Irak ordusu ve El Haşd El Şabi Şii gönüllülerin Irak’ın DAİŞ çetelerinin kontrolündeki yerleşim birimlerine yönelik gerçekleştirdikleri operasyonlarda ilerlemeye devam ediyor. Irak Savunma Bakanlığı bir haftadan fazla bir zamandır süren çatışmalarda birçok bölgenin denetiminin tekrar ordu güçlerine geçtiğini 193 çetenin öldürüldüğünü açıkladı. Selahattin ilinde Kara Kuvvetleri 5'nci Tugay Komutanlığı tarafından yürütülen ve Şii gönüllülerinde de destek verdiği kademeli operasyonlarda birinci ve ikinci aşamalarının tamamlandığı açıklandı.

TİKRİT MERKEZDE ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bölgeden bilgi aktaran bağımsız kaynaklar Tikrit çevresinde çatışmaların yoğunlaştığını şehirde ibrenin ordu güçlerinden yana döndüğünü aktarıyor. Bakanlığın basın yayın kurumları ile paylaştığı görüntülerde de Selahaddin’e doğru ilerlemekte olan ordu birliklerinin Hemrin kenti ile El Zarga Köprüsü ve bağlı olduğu köyleri DAİŞ çetelerinden temizlendiği görülüyor.

Selahattin il merkezi Tikrit'i kuşatan Irak güçleri çete üslerine top ve füze saldırıları düzenliyor. Operasyon yapılan bu bölgede 150 DAİŞ çetesinin öldürüldüğü bildirildi. Ele geçen bölgelerde çetelere ait çok sayıda bombalı aracın da etkisiz hale getirildiği, silah depolarının da tahrip edildiği belirtiliyor. Yürütülen kara operasyonuna helikopter ve uçak saldırıları eşlik ediyor.

Irak Savunma Bakanı Halit El Ubeydi’nin ziyaret ettiği cephede, ordu güçlerinin Zerga Köprüsü'nü ele geçirdiği ve Alem nahiyesine yöneldiği bundan sonraki hedefin Tikrit merkez olacağı açıklandı. Savunma Bakanlığı, Irak’ın Anbar ilinde de El-Gurma bölgesinde 13 köyün DAİŞ’den temizlendiğini, 43 çetenin öldürüldüğünü belirtti.

Ayrıca Selahaddin valiliği Samara’nın kuzeyinde ve Tıkrit’in 25 kilometre güneyindeki El-Dur kentinin Irak güvenlik güçleri tarafından tamamen kontrol altına alındığını açıkladı. Dün öğlen saatlerinde El Dur kentindeki askeri havaalanı çevresi de çetelerden temizlendiği bildirildi.

IRAK ORDUSU EL-BAĞDADİ’Yİ GERİ ALDI

Öte yandan Irak Savunma Bakanlığı: Felluce'nin doğusundaki Kerme'de 150 IŞİD militanının öldürüldüğünü, örgüte ait 25 aracın imha edildiğini ve 13 bombalı aracın da etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Irak ordusu, DAİŞ’in kontrolü altında tuttuğu ve yakınlarındaki Amerikan üssüne zaman zaman saldırı gerçekleştirdiği El-Bağdadi kentini geri aldı.