Irak’ta 6’sı çocuk 25 kişi öldürüldü

Irak’ta 6’sı çocuk 25 kişi öldürüldü

Irak’ta son 24 saat içerisinde gerçekleşen saldırılarda 6’sı çocuk olmak üzere en az 25 kişi hayatını kaybetti.

Musul’un güneyinde bugün bomba yüklü araçla düzenlenen bir saldırıda 3’ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı. Aynı kentte bomba yüklü araçla düzenlenen bir başka saldırıda bir kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Polis ve sağlık kaynaklarına göre, Bağdat’ın 25 km güneyindeki Madahin’de bir spor salonunda futbol oynayan 5 genç, bu sabah bombalı saldırı sonucu öldü.

Pazar akşamı, başkentin 60 km güneyinde bir yol üzerinde hedef alınarak taranan bir araç Hilla kentinde polislik yapan Haytam Halil ile babası, eşi ve üç çocuğu ölü olarak bulundu. Çocukların 1, 6 ve 8 yaşlarında oldukları bildirildi.

Gece saatlerinde, başkentin yaklaşık 160 km kuzeyindeki Tikrit ile Tuz Hurmatu arasındaki yolda silahlı kişiler ile Sünni aşiretler bünyesinde El Kaide’ye karşı mücadele için kurulmuş olan Şahva milis gücü üyeleri arasında yaşanan çatışmada, 3 “milis” ve 2 “isyancı” öldü.

Tikrit’te Pazar günü 2 polisin de öldürüldüğü bildirildi.

AFP’nin güvenlik ve sağlık kaynaklarının bilgilerinden elde ettiği bilançoya göre Temmuz ayı başından bu yana Irak’taki şiddet olaylarında 175 kişi öldü. Aynı süre içerisinde 400’ü aşkın kişi de yaralandı.