Karaçi'de en büyük parti binasına polis baskını

Pakistan'ın Karaçi bölgesinin en büyük siyasi partisine düzenlenen baskında büyük miktarda silah ele geçirildiği bildirildi. Baskın ardından kentte gerginlik yaşandı.

Pakistan'ın Karaçi bölgesinin en büyük siyasi partisine düzenlenen baskında büyük miktarda silah ele geçirildiği bildirildi. Baskın ardından kentte gerginlik yaşandı.

20 milyon nüfusu ile Pakistan'ın en önemli kenti olan Karaçi'de Muttahida Qaumi Movement ya da Birleşik Ulusal Hareket'in genel merkezine ani bir baskın yapıldı.

Tanınmış suçluların binada saklandığı ihbarı ardından gerçekleştirildiği belirtilen baskın Rangers isimli paramiliter birlik tarafından yürütüldü.

Baskın sırasında çıkan çatışmada en az bir parti sempatizanının öldüğü bildirildi.

Operasyonun başında bulunan Albay Tahir Mahmud, "Kriminal bir geçişi olan 5-6 kişi yakaladık" dedi.

Mahmud, suçlulardan bazıları hakkında ölüm cezası olduğunu belirtirken, bunlardan birinin 2011'de bir gazetecinin öldürülmesinden mahkum olduğunu kaydetti.

Albay Mahmud, bu kişilerin gıyabında mı mahkum oldukları yoksa cezaevinden mi kaçtıkları konusuna açıklık getirmedi.

Rangers tarafından yapılan yazılı açıklamada büyük miktarda silah ve cephane ele geçirildiği belirtildi.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Birleşik Ulusal Hareket'in bir yöneticisi bu silahların tümünün parti seçilmişlerinin adına kayıtlı olduğunu söyledi.

Karaçi'de yerel parti binaları, aynı zamanda silahlı siyasetin yapıldığı yerler olarak biliniyor. Bu siyasetin çoğunlukla farklı şebekelerle bağlantılı gruplar aracılığı ile gerçekleştirildiği kaydediliyor.

Birleşik Ulusal Hareket, Karaşi'nin birinci partisi ama federal parlamentoda 23 milletvekili ile dördüncü güç durumunda.

Bu parti, Londra'da yaşayan Altaf Huseyin tarafından uzaktan yönetiliyor. Parti binasına yapılan baskın tepkiye yol açtı. Parti sempatizanları birçok mahallede barikatlar kurdu.