Lampedusa'da göçmenleri taşıyan gemi battı

Lampedusa'da göçmenleri taşıyan gemi battı

İtalya'nın güneyindeki Sicilya'da bulunan Lampedusa Adası yakınında Somalili göçmenleri taşıyan bir gemi battı. 25 ila 50 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

İtalyan televizyonu Sky TG24'e konuşan Lampedusa kadın Belediye Başkanı Giusi Nicolini, aralarında çocukların da olduğu en az 25 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. İtalya basın ajansı Ansa ise ilk yardım ekiplerinin denizden 50 cenaze çıkardığını buyurdu.

Nicolini, 500 göçmeni taşıyan geminin, çoğunluğu Somalililerden oluşan yolcularının uyarı fişekleri yakması ardından alevler içinde kaldığı ve sonrada battığını söyledi.  Denizdeki aramaların Sicilya'nın güneyindeki Lampedusa Adası'nın yakınında bulunan Tavşan Adaları civarında sürdüğünü belirtti.

Kurtarma ekiplerine göre, batan gemide yüzlerce göçmen bulunuyordu. İtalya sahil güvenlik sözcüsü, 163 kişinin kurtarıldığını söylerken, halen başkalarının denizde olduğu ve bilançonun ağırlaşabileceğini ifade etti.

Pazartesi günü çoğunluğu Eritreli olan 13 göçmen Sicilya'nın güney doğusundaki Ragusa Adası'na ulaşmaya çalışırken boğularak hayatını kaybetti. Bunların 200 kişiyi taşıyan gemiden atladıktan veya tacirler tarafından atıldıktan sonra boğulduğu belirtiliyor.

Başta Sicilya kıyıları olmak üzere İtalya'ya yılın başından bu yana 22 bini aşkın göçmen ulaştı.  Bu da geçen yılın tümüne kıyasla üç kat daha fazla göçmenin İtalya'ya ulaştığı anlamına geliyor.