Lavrov: Kürtlerin de Cenevre-2’de yer alması önemli

Lavrov: Kürtlerin de Cenevre-2’de yer alması önemli

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Kürt Yüksek Konseyi'nin de Cenevre-2’de yer alması gerektiğini söyledi.

Rusya’da yayın yapan RE televizyonuna açıklamalarda bulunan Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye muhalefetinin dışarda yaşayan birkaç kişiden meydana gelmediğini belirterek Kürtlerin de Cenevre-2’de yer alması gerektiğin ifade etti.

Dışişleri Bakanı Lavrov, Cenevre toplantısının Kasım başlarında toplanması gerektiğini ifade ederken,Suriye hükümetinin Cenevre-2 katılmaya hazır olduğunu söyledi. 

Cenevre-2 toplantısını sabote etmeye çalışan birçok taraf olduğunu sözlerine ekleyen Lavrov, bazı çevrelerin Suriye muhalefetine ''siz Esat’ın iktidardan gitmesini şart koşun bu ret edilirse biz müdahale edeceğiz” dediğini belirtti.

Suriye’ye askeri müdahalenin bir sonuca varmayacağını ve durumu daha da kötüleştireceği uyarısında bulunan Lavrov,  Irak, Libya, Afganistan gibi örnekleri verdi. 

Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Suriye muhalefetini Cenevre konferansına katılmaya ikna edeceğini belirtti.

Lavrov, Kürtlerin katılması konusunda ise şöyle dedi: “Suriye Muhalefeti dışındaki muhalefetin de katılımı önemlidir. Bunların içinde en önemlisi Kürtlerdir. Kürtler de bu toplantıda kendi çıkarlarını temsil etmek istiyor. Suriye sınırları içinde kalmak ve görüşmelerde kendi özerkliklerinin sınırlarının tartışmak istiyorlar. Bunun dışında kimlerin katılacağını da tartışmak gerekir.”