Libya'da DAİŞ çeteleri 9 yabancı çalışanı kaçırdı

İnsanlık düşmanı DAİŞ çetelerinin Libya'da bir petrol tesisinde sekiz güvenlik görevlisini öldürdüğü ve dokuz yabancı çalışanı kaçırdığı iddia edildi.

İnsanlık düşmanı DAİŞ çetelerinin Libya'da bir petrol tesisinde sekiz güvenlik görevlisini öldürdüğü ve dokuz yabancı çalışanı kaçırdığı iddia edildi.

Avusturya Dışişleri Bakanlığından Pazartesi günü yapılan açıklamada, kaçırılanlar arasında dört Filipinli, bir Avusturyalı, bir Bangladeşli, bir Çek ve bir Ganalı bulunduğunu, bir kişinin kimliğinin ise henüz belirlenemediğini bildirdi.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, El Gani petrol tesisine saldıran DAİŞ üyelerinin, güvenlik görevlilerinin başlarını kestiğini söyledi.

BBC'ye konuşan Libya ordusu sözcüsü Ahmet el Mesmari, Trablus'un 700 kilometre güneydoğusunda kalan petrol tesisinin Cuma günü saldırıya uğradığını söyledi.

El Mesmari kaçırılan çalışanlarla ilgili ise henüz bir bilgi elde edemediklerini ve teyit edilmiş herhangi bir haber bulunmadığını kaydetti.

Ordu sözcüsü, saldırı sırasında baş kesilmelerini gören bir çalışanın kalp krizi geçirerek öldüğünü de sözlerine ekledi.

Bangladeş de Pazartesi günü yaptığı açıklama ile bir vatandaşının kaçırıldığını doğruladı. Kaçırıldığı belirtilen dokuz yabancının "Value Added Oilfield Services" (VAOS) adlı petrol şirketinde çalıştığı öğrenildi.

VAOS'tan yapılan yazılı açıklamada, saldırıyı kimlerin gerçekleştirdiğine ve çalışanlarının nereye götürüldüğüne dair ellerinde hiçbir bilgi bulunmadığı ve Avusturya Dışişleri Bakanlığı'nda oluşturulan kriz masası ile yakın işbirliği içinde çalıştıklarını belirtildi.

Avusturya ve Malta'da yönetim merkezleri bulunan VAOS şirketi, genellikle Libya'daki petrol kuyularını işletiyor. Son dönemde Libya'daki gücünü artıran DAİŞ, özellikle petrol kaynaklarının olduğu bölgelere saldırılarını yoğunlaştırdı.

Geçtiğimiz hafta Libya'nın merkezindeki El Bahi ve El Mabruk petrol sahaları DAİŞ'in eline geçmişti.