Macaristan’dan mültecilere karşı Sırbistan sınırına tel örgü

Mülteci sayısının en yüksek olduğu AB ülkelerinden olan Macaristan, Sırbistan sınırını tel örgülerle kapatmaya hazırlanıyor.

Mülteci sayısının en yüksek olduğu AB ülkelerinden olan Macaristan, Sırbistan sınırını tel örgülerle kapatmaya hazırlanıyor.

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, hükümetin, Sırbistan sınırının girişlere kapatılması için İÇişleri Bakanlığı’ndan hazırlık talep ettiğini duyurdu. Szijjarto, Bakanlar Kurulu toplantısı arasında yaptığı açıklamada, mültecilerin Avrupa Birliği'nin en ciddi sorunlarından birisi olduğunu savundu.

AB ülkelerinin yoğun mülteci girişine karşı ortak çözüm arayışında olduğunu kaydeden Szijjarto, Macaristan’ın mülteci sorunundan en fazla etkilenen ülke olduğunu da söyledi. Bakan, Sırbistan sınırının kapatılması için İçişleri Bakanı Sandor Pinter’e talimat verildiği bilgisini de aktardı.

Hükümetin planında 175 kilometreyi bulan Sırbistan sınırının 4 metrelik tel örgülerle kapatılması bulunuyor. Sınırdaki tel örgülere ilişkin bilgilendirmenin 1 Temmuz’da Sırbistan hükümetiyle ortaklaşa düzenlenecek zirvede yapılması da öngörülüyor.

Macaristan’a 2014 yılı toplamında 43 bin iltica başvurusu yapılırken, bu yılın başından itibaren yapılan başvuruların 53 bini bulduğu bildiriliyor. Böylelikle Macaristan AB genelinde nüfusuna oranla en fazla iltica başvurusunun yapıldığı ülkelerin başında geliyor.