Mandela’nın durumu iyiye gidiyor

Mandela’nın durumu iyiye gidiyor

Akciğerle ilgili bir enfeksiyon nedeniyle bir haftadan beridir hastanede tedavi gören Güney Afrika lideri Nelson Mandela’nın sağlık durumunu iyiye gittiği açıklandı.

Güney Afrika eski Devlet Başkanı Mandela’nın torunu Mandla Mandela yaptığı açıklamada “İyi gibi görünüyor. Bu bize yakında sağlığına kavuşacağı umudunu verdi” dedi. 

Tüm hafta boyunca Mandela’nın ailesi, kendisini yalnız bırakmadı. Eşi Graça, eski eşi Winnie, hayattaki üç kızı ve 12 torunundan çoğu, Mandela’nın yanında kaldı. 

Mandla Mandela, “Madiba için dua eden ulusa ve tüm dünyaya, aynı zamanda doktorlarına teşekkür ediyorum” dedi. Güney Afrikalılar Nobel Barış Ödüllü Mandela’ya olan sevgilerinin ifadesi olarak “Madima” lakabını kullanıyor. 

94 yaşındaki Mandela yılın başından bu yana birçok kes hastaneye kaldırıldı. Robben Adasında 27 sene hapis yatan Mandela, Apartheid rejiminin yıkılmasının ardından ülkenin ilk Devlet Başkanı olmuş ve ilk dönemden sonra aktif siyasetten çekilmişti. 

Nobel Barış Ödül sahibi Güney Afrikalı Başpiskopos Desmont Tutu, Mayıs ayında yaptığı bir açıklamada Güney Afrika’nın Nelson Mandela’nın ölümüne hazırlanması gerektiğini söylemişti.  Tutu, “(Mandela) 94 yaşında. Zor zamanlar yaşadı ve Tanrı onu bunca sene bize bırakarak çok iyi davrandı. Eğer her an yaşanabilecek bu olaya kendimizi hazırlamaya başlamazsak onu kaybının yol açacağı acı çok yoğun olacak” demişti.