Meksika'da belediye başkan adayı öldürüldü

Meksika'da şiddet olaylarının en yoğun yaşandığı Guerrero eyaletinde, kadın belediye başkanı adayının kafası kesilmiş cesedi bulundu.

Meksika'da şiddet olaylarının en yoğun yaşandığı Guerrero eyaletinde, kadın belediye başkanı adayının kafası kesilmiş cesedi bulundu.

Salı günü kaçırılan Aide Nava'nın cesedi, Çarşamba günü Guerrero eyaletinin başkenti Chilpancingo'da bir yol kenarında bulundu.

Cesedin yanında, "hizaya gelmedikleri takdirde, diğer politikacıların başına da aynı şeyin geleceği" yazılı bir not bulundu. Notta eyaletin en büyük suç çetelerinden biri olan Los Rojos'ın imzasının olduğu bildirildi.

Democratic Revolutionary Party (PRD)'den aday olan 42 yaşındaki Aide Nava, Ahuacuotzingo kenti belediye başkanlığı için yarışıyordu.

Haziran ayında Meksika'nın 8 eyaletinde belediye başkanlığı seçimleri yapılması planlanıyor ancak Guerrero eyaletinde yaşanan şiddet olaylarından dolayı seçimlerin yapılabileceğinden şüphe duyuluyor.

Öldürülen belediye başkan adayı Aide Nava'nın oğlu geçen yıl kaçırılmış ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Nava'nın eski belediye başkanı olan kocası da bir cinayete kurban gitmişti.

Geçen yıl Guerrero eyaletinden kaybolma 43 öğrencinin akıbeti ise hala bilinmiyor. Öğrencilerin polis tarafından gözaltına alındıktan sonra, belediye başkanı ve karısı tarafından yönetilen bir suç çetesine teslim edildikleri iddiaları üzerine Meksika'da yalarca devam eden protesto gösterileri yaşanmıştı.