Mısır’da kanlı sabah

Mısır’da kanlı sabah

Mısır’da “güvenlik” güçlerinin devrik başkan Muhammed Mursi yanlılarının düzenlediği gösteriye ateş açması sonucu 34 kişi hayatını kaybetti. Ordu ise “terörist bir grup”tan bahsederek, 16 kişinin öldüğünü belirtti. 

Müslüman Kardeşler’e göre bugün Cumhuriyet Muhafızları Kışlası önünde düzenlenen gösteriye askerlerin ateş açması sonucu 34 kişi öldüğü.  

El Cezire televizyonu ise 35 kişinin kurşunla ölüğünü duyurdu. Müslüman Kardeşler’in kurduğu Özgürlük ve Adalet Partisi’nden Murat Ali, düzenlenen oturma eylemine sabah namazından sonra ordu tarafından saldırı yapıldığını bildirdi. 

Devlet televizyonu El Ahram’a göre Mısır ordusu ise silahlı “teröristler”in Kahire’deki Cumhuriyet Muhafızları binasına saldırı düzenlediğini söylerken, ölen eylemci sayısının 16 olduğunu belirtti. 

Ordu, “terörist bir grubun” Cumhuriyeti Muhafızları binasını işgal etmeye kalkıştığını savunarak, asker ve polislere yapılan saldırıda bir subayın öldüğü, çok sayıda askerin yaralandığını bildirdi. 

Geçen Cuma günü aynı yerde 4 eylemci askerlerle çatışma sırasında öldürülmüştü.

Pazar günü ise Sağlık Bakanlığı’na göre Kahire ve İskenderiye’de Mursi karşıtlarının düzenlediği gösterilerde 29 kişi yaralandı. 

Öte yandan selefi bir parti olan El Nur, başbakanın belirlenmesi ve geçici bir hükümet için yapılan görüşmelerden çekildiğini açıkladı. El Nur, Cumhuriyet Muhafızları Kışlası önündeki “katliam”a tepki olarak çekildiklerini belirtti.