Mısır ordusu harekete geçti

Mısır ordusu harekete geçti

Mısır’da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye saat 17.00’a kadar süre tanıyan ordu harekete geçerek Kahire’de devlet televizyonu binasını kuşattı.

Orduya ait zırhlı araçlar televizyon binası etrafında konuşlanırken, canlı yayın dışındaki tüm tv çalışanlarının evlerine göndererek kontrolü tamamen ele geçirdiği bildirildi.

Mısır ordusundan bir başka adım ise konseyini toplamak oldu. Mursi’ye tanınan sürenin dolmasına saatler kala olağanüstü toplanan Mısır Askeri Yüksek Konseyi’nin Mursi sonrasını tartıştığı ileri sürüldü.

Mısır ordusu, Cumhurbaşkanı Mursi’ye muhaliflerle uzlaşma sağlaması için ültimatom vermişti. Ordunun verdiği ültimatom saat 17.00’da doluyor.

Ordu ültimatomuna dün akşam saatlerinde yanıt veren Cumhurbaşkanı Muahmmed Mursi, geri çekilmeyerek gerekirse ölümüne direneceğini söylemişti.

Mursi’nin ordu ültimatomuna verdiği tepkiye yanıt sabah saatlerinde Genelkurmay Başkanı Abdülfettah El Sisi’den geldi. El Sisi ‘Son saatler’ başlığı ile yayınladığı açıklamada, ordunun “teröristler, radikaller ve budalalara karşı Mısır halkını canı pahasına korumaya hazır olduğunu” belirterek kanlı müdahale sinyalleri verdi.

Bu arada, Mısır sokaklarında ordunun ne yapacağı konusunda gergin bekleyiş devam ediyor. Muhalifler Tahrir Meydanı’nda Mursi’nin istifasını isteyen sloganlar atmaya devam ederken, Müslüman Kardeşler taraftarları da bir çok bölgede toplanmış durumda.