Müslüman Kardeşler hükümete girme önerisini reddetti

Müslüman Kardeşler hükümete girme önerisini reddetti

Mısır’da Müslüman Kardeşler, yeni hükümete dahil olma önerisini reddederek, darbecilerle anlaşma yapmayacaklarını bildirdi.

AFP’ye açıklamada bulunan Müslüman Kardeşler sözcüsü Tarık El Mursi, “Biz darbecilerle anlaşma yapmıyoruz. Bu askeri darbeden çıkan her şeyi reddediyoruz” dedi.

Mena haber ajansına göre Başkanlık sözcüsü Ahmed el Muslimani, Salı akşamı atanan Hazım Beblawi’nin Müslüman Kardeşler’in siyasi kanadı Özgürlük ve Adalet Partisi’ne geçiş hükümetinde görevler vereceğini söyledi.

Müslüman Kardeşler yetkililerinden Essam El Erian kendi Facebook sayfasında yaptığı açıklamada “darbeciler tarafından atanan bir kişinin anayasal kararnamesi ülkeyi başlangıç noktasına geri götürür” dedi.

Pazartesi günü Kahire’de devrik başkan Muhammed Mursi yanlısı gösteride en az 51 kişinin öldürülmesi, 435 kişinin de yaralanması ardından, Müslüman Kardeşler “kendilerinden devrimi tanklarla çalmaya kalkanlara karşı ayaklanma” çağrısında bulunmuştu.

Muhammed Mursi, kendi iktidarına karşı Mısır tarihinin en büyük gösterilerinin yaşandığı bir sırada, askerlerin 3 Temmuz günü gerçekleştirdiği darbe ile düşürüldü.

Salı günü ekonomist Hazım Beblawi, geçiş hükümetinin başına geçirilirken,  Nobel Barış Ödüllü Muhammed el Baradey ise beklendiğinin aksine başbakan değil, uluslar arası ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı olarak belirlendi.