Musul’da saldırılar: 10'u çocuk 20'ye yakın ölü

Musul’da saldırılar: 10'u çocuk 20'ye yakın ölü

Irak’ın Musul kentinde bomba yüklü araçlarla yapılan saldırıda ilk belirlemelere göre 10'u çocuk olmak üzere 18 kişi öldü, 70 kişi yaralandı.

Musul’a bağlı Şii Türkmenlerin çoğunlukta olduğu Telafer kazasında bomba yüklü iki araçla yapılan intihar saldırılarında ilk belirlemelere göre 18 kişi öldü 70 kişi yaralandı.  Ölenler arasında 10 öğrenci ve en az 5 polisin öldüğü bildiriliyor.  Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor. Yararılar Musul’daki hastanelere kaldırıldı.

Telafer Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre patlamalardan biri bir okul yakınında, diğeri ise polis merkezi yakınında gerçekleşti.

Cumartesi günü de 49'u Şii hacı, 2'si gazeteci olmak üzere en az 73 kişi şiddet olaylarında hayatını kaybetti.

Irak'ta son beş yılın en şiddetli mezhep gerilimleri yaşanıyor. Ekim ayı başından bu yana 140'ı aşkın kişi hayatını kaybederken, yılın başından bu yana 4 bin 850'yi aşkın kişinin öldüğü belirtiliyor. 

BM Irak Misyonu tarafından 1 Ekim'de yapılan açıklamaya göre Eylül ayı içerisinde Irak'taki şiddet olaylarında 979 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 133 kişi de yaralandı. Saldırılardan en ağır etkilenen bölge Bağdat oldu. BM'ye göre başkent bölgesinde 418 kişi öldü, binden fazla kişi yaralandı. Bağdat'ı, Ninova, Diyala, Selahaddin ve Anbar bölgeleri takip ediyor.