Nasrallah: Suudi Arabistan çözümü engelliyor

Nasrallah: Suudi Arabistan çözümü engelliyor

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, bazı Arap ülkelerinin tutumlarının krizin uzamasına yol açtığını belirterek Suudi Arabistan’ı uyardı.

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, Riyad’ı ABD ve Rusya'nın önerisiyle yapılması planlanan Suriye konulu Cenevre-2 barış konferansına engel olmakla suçladı.

Nasrallah, “Dünya Suriye krizinde askeri bir çözümün mümkün olamayacağını, çözümün ancak ön koşulsuz diyalog sayesinde siyasi bir çözüm olabileceğini anlamaya başladı. Ancak Suudi Arabistan Suriye krizinin siyasi yoldan çözümü perspektiflerine hala sevinemiyor” dedi.

Nasrallah ayrıca, on binlerce savaşçısını Suriye’ye gönderen Riyad’ın Beşar Esad’ı iktidardan düşürmek için mümkün olan tüm yöntemleri denediğini belirtti.

Nasrallah Suriye krizi için herhangi bir askeri çözüm olmadığını savunduğu televizyon konuşmasında, bölgesel ve uluslararası desteğe dayalı bir siyasi çözüme ulaşmak için "koşulsuz diyalog" gerektiğini belirtti.

Suriye sorununda siyasi çözümün engellenmesinin daha fazla yıkım getireceğini belirten Nasrallah, bu durumun başta Lübnan olmak üzere tüm komşu ülkelere olumsuz yansımaları olacağı uyarısında da bulundu.