NATO yine Afgan sivilleri vurdu, 3'ü çocuk 5 ölü

NATO yine Afgan sivilleri vurdu, 3'ü çocuk 5 ölü

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar eyaletinde NATO tarafından düzenlenen hava saldırısında üçü çocuk olmak üzere en az 5 Afgan sivil katledildi.

AFP'ye açıklamada bulunan eyalet polis sözcüsü Hazret Huseyin Maşrekivel'e göre,  Cuma günü gece saat 23.00'e doğru yaşları 12 ila 30 olan beş sivil, eyaletin başkenti Celalabad'a 8 km uzaklıktaki bir alanda tüfekle kuş avlarken NATO uçaklarının hedefi oldu. Hayatını kaybeden sivillerin cenazelerinin Celalabad hastanesine kaldırıldığı belirtildi.

Yerel hükümet sözcüsü Ahmed Ziya Abdulzayi de beş sivilin ölümünü doğruladı.  NATO ise, daha önce yol açtığı sivil ölümlerdeki gibi, bir soruşturmanın başlatıldığını ve şu aşamada ölenlerin sivil olduğuna dair ellerinde bilgi olmadığını savundu.

NATO'nun sebep olduğu sivil ölümler toplumdaki öfkeyi de arttırıyor.  Şubat ayı başına Afgan Başkan Hamid Karzayi kendi silahlı kuvvetlerine NATO'dan hava desteği almasını yasakladı. Bu yasak, Kunar eyaletinde 10 kadın ve çocuğun NATO tarafından katledilmesi ardından getirilmişti.