Nijerya’da 36 yerleşim biri Boko Haram’dan kurtarıldı

Nijerya’da Boko Haram’a karşı Çat ve Nijer ordusu ile ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonda 36 yerleşim birimi kurtarıldı.

Nijerya’da Boko Haram’a karşı Çat ve Nijer ordusu ile ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonda 36 yerleşim birimi kurtarıldı.

Nijerya hükümeti yaptığı açıklamada, Şubat ayından bu yana Boko Haram’a karşı düzenlenen saldırılarda 36 yerleşim biriminin kurtarıldığını açıkladı.

Nijerya Hükümeti’nde güvenlik sorunlarından sorumlu birimin sözcüsü Mike Ömeri, dört yerleşim biriminin 6 Mart’tan bu yana özgürleştirildiğini belirtti. Bu kentler arasında Yobe Eyaleti’ndeki Bunu Yadi de bulunuyor. Bu kentte 2014 yılı Şubat ayında 40 öğrenci katledilmişti. Kent 2014 yılı Ağustos ayından bu yana da Boko Haram’ın denetiminde bulunuyordu.

Boko Haram’ın 2014 yılında tamamen kontrolüne aldığı Nijerya’nın kuzey bölgelerinde üç kent de bir haftadan kısa bir sürede ordu tarafından ele geçirildi.

Ömeri, Boko Haram’a karşı elde edilen başarıların, komşu ülkeler Kamerun, Çat ve Nijer ile işbirliğinin sonucunda ortaya çıktığını da belirtti.

“Bölgesel işbirliğinin, Boko Haram’ı bölgeden temizleyene kadar da devam etmesini umuyoruz" dedi.

ABD’nin başkenti Washington’daki Atlantic Counsil’de haber alma servisleri şeflerine hitaben bir konuşma yana Nijerya Haber Alma Örgütü başkanı Ayodele Oke ise, “Bölgesel işbirliğinin, Boko Haram’ı bölgeden temizleyene kadar da devam etmesini umuyoruz” dedi.

Oke, birkaç hafta içerisinde Boko Haram’ın bölgede hiçbir toprağı kontrol edemeyecek duruma geleceğini de söyledi.