Pakistan’da 300’e yakın çocuğa cinsel istismar

Pakistan'da bir köyde 300'e yakın çocuğun 2007 yılından bu yana cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı.

Pakistan'da bir köyde 300'e yakın çocuğun 2007 yılından bu yana cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı.

Mağdur ailelerin temsilcisi Latif Ahmed Sara yaptığı açıklamada, çoğunluğu 14 yaşın altında en az 280 çocuğun 2007 yılından bu yana çekilen video kayıtlarında yer aldığını söyledi.

Ülkenin ikinci büyük kenti Lahor'un güney batısındaki Hüseyin Hanvala köyünde yaşanan bu vahşet, aynı köyün erkekleri tarafından gerçekleştirildi.

Bir veya birden çok erkek tarafından tecavüze uğrayan çocukların filme alınarak, ailelerine karşı şantaj olarak kullanıldığı belirtiliyor. Toplam 25 kişinin çocuklara yönelik bu suça karıştığı kaydedildi.

Latif Ahmed Sara, "Bu çocuklara ilişkin 300 dolayında video yayınlandı. Bu köydeki her iki çocuktan biri mağdur" dedi.

Başbakan Navaz Şerif yazılı bir açıklama yaparak "öfkeli" ve "acılı" olduğunu söylerken, suçlulara hukuki hiçbir geçit verilmeyeceğini söyledi. Lahor kenti Başbakan Şerif'in en fazla oy aldığı bölge olarak dikkat çekiyor.

Başbakan'ın kardeşi Pencab vilayeti valisi Şahbaz Şerif, bağımsız bir soruşturma başlatıldığını belirterek, "Olaya karışanlar cezalandırılacak ve etkilenen aileler ne pahasına olursa olsun adaleti elde edecekler" dedi.

Ancak avukatlar ve sivil toplum örgütlerine göre yerel polis de suçlularla işbirliği içerisinde. Mağdur avukatları, yerel polisin saldırının zanlıları ile işbirliği içerisinde olduğu tepkisinde bulundu.

Pencap Çocukları Koruma Bürosu Başkanı Saba Sadık, bu olayın "Pakistan tarihinde çocuklara yönelik en büyük istismar skandalı" olduğunu söyledi.

Daily Times gazetesinin editör yazısında, bunun muhtemelen buzdağının görünen yüzü olduğu belirtildi. Gazete, "Çocuklar kuran kurslarında, evde veya onları sefil ücretler karşılığında çalıştıranlar tarafından sıklıkla cinsel istismara maruz kalıyor. Bu çocuklar ve aileleri susuyorlar zira bu Pakistan'da bir tabudur" dedi.