Pakistan'da iki günde 21 kişi idam edildi

Pakistan'da bugün dokuz kişinin daha idam edildiği bildirildi. Son iki günde idam edilenlerin sayısı 21'e yükseldi.

Bu bilanço İçişleri Bakanlığı tarafından henüz doğrulanmadı. İdamlara ilişkin bilgiler Pakistan medyasında yer aldı.  İdamların yeniden başladığı Aralık ayından bu yana 48 kişi idam edildi.

Pakistan yasalarına göre 18 yaşından önce işlenmiş suçlar için idam cezası verilmiyor. Bununla birlikte işkence altında alınmış itiraflarla da idam cezası uygulanamıyor.

Ancak avukatların verdiği bilgilere göre, çocuk yaşta işkence altında itirafta bulunan bir genç Perşembe günü idam edilecek.

Sözkonusu gencin, 2004 yılında 14 yaşındayken işkence altında, bir başka çocuğu öldürdüğü itirafında bulunduğu belirtiliyor.  Annesi, Cumhurbaşkanı Memnun Huseyin'den oğlunu affetmesini istedi.

Başbakan Nawaz Şerif, Pakistan'da Taliban'ın askeri bir okula düzenlediği saldırı ardından idam cezalarına konulan ertelemeyi 17 Aralık günü kaldırmıştı.  Taliban'ın saldırısında 134 çocuk ve 19 yetişkin hayatını kaybetmişti.

Hükümet başlangıçta sadece İslamcı isyanla bağlantılı olarak mahkum edilen kişilerin idam edileceğini söylemişti.

Ancak geçen hafta sonu yetkililerin idam koridorlarında bekleyen tüm tutuklular için bu uygulamayı genişlettiği anlaşıldı.