Paris saldırıları ile ilgili 4 kişi daha gözaltına alındı

Fransa'da Ocak ayında 17 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırılara ilişkin dört kişi gözaltına alındı.

Fransa'da Ocak ayında 17 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırılara ilişkin dört kişi gözaltına alındı.

Soruşturmaya yakın kaynaklar, gözaltına alınanların Paris'in Vincennes semtinde bir süpermarkete yönelik saldırının faili olan Amedy Coulibaly'nin çevresinden olduğunu bildirdi.

Europ 1 radyosuna göre bunlar arasında Coulibaly'nin bir yakını olan Amar R. isimli kişi de yer alıyor. Bu kişi hakkında Avrupa tutuklama emri olduğu için 23 Ocak günü yakalanmıştı.

Gözaltında olduğundan beri, Paris'teki saldırılara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında sorgulanmamıştı. Amar R'nin jandarma olan eşinin de soruşturma çerçevesinde dinleneceği belirtiliyor.

İki yıl önce Müslüman olan sözkonusu jandarmanın, saldırılar ardından jandarma teşkilatının bilgisayarlarında eşine ilişkin bilgilere baktığı tespit edilmişti.

Paris'te 7 Ocak günü mizah gazetesi Charlie Hebdo'ya yönelik saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının faili olduğu belirtilen Said ve Şerif Kuaşi kardeşler, takip ardından öldürülmüşlerdi.

Bu saldırıdan bir gün sonra Montrouge semtinde bir kadın polis öldürülmüş, 9 Ocak günüde 4 kişinin hayatını kaybettiği bir Yahudi markette rehin alma olayı gerçekleştirilmişti.

Bu iki saldırının faili olduğu belirtilen Amedy Coulibaly, rehine alma olayı sırasında polis tarafından öldürülmüştü.

Yürütülen soruşturmada Coulibaly ve Kuaşi kardeşler arasında bağlantı olduğu ortaya çıkarılmıştı.

Coulibaly'nin eşi Hayat Boumedien'in de saldırıdan bir kaç gün önce Türkiye'ye, oradan da Suriye'ye gittiği tespit edilmişti.