Paris'te İHA alarmı: 3 El Cezire gazetecisi gözaltına alındı

Fransa'nın başkenti Paris'te insansız hava aracı uçuran El Cezire televizyonunun gazetecisi gözaltına alındı. Gazeteciler daha sonra serbest bırakıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te insansız hava aracı uçuran El Cezire televizyonunun gazetecisi gözaltına alındı.  Gazeteciler daha sonra serbest bırakıldı.

Paris'te hafta sonundan bu yana ilginç bir insan hava aracı trafiği var. Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece en az 5 insansız hava aracı başkentte dolaşırken görüldü. Salı-Çarşamba gecesi de beş kez uçuş yapıldığı tespit edildi.

Ekim ayı başından bu yana 17 nükleer tesis ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresinde uçuşlar yaşanıyor.

İnsansız hava araçlarına ilişkin soruşturma yürütülürken, Çarşamba günü öğleden sonra Paris'in ormanlık alanı Bois de Boulogne'da uçurulan insansız hava aracı nedeniyle El Cezire televizyonunun üç gazetecisi gözaltına alındı.

Soruşturmaya yakın kaynaklara göre gazetecilerden birisi uçan aygıtı kumanda ediyordu, biri kameraya alıyordu, diğeri de bakıyordu.

Paris'te ve insan kalabalıklarının olduğu her yerde izinsiz olarak insansız hava araçlarının kullanımı yasak.

İkisi İngiliz, biri Belçikalı olan El Cezire'nin üç gazetecisi daha sonra serbest bırakıldı. Sadece aygıtı kumanda eden gazetecinin önümüzdeki hafta, hakkındaki mahkumiyeti öğrenmek için hakim karşısına çıkacağı bildirildi.  Bu gazeteciler ile Paris'te gerçekleşen diğer uçuşlar arasında bir bağlantı olmadığı belirtiliyor.

Uçuşlara ilişkin bir açıklama yapan hükümet sözcüsü Stéphane Le Foll, endişeye yer olmadığın ancak konuyu çok ciddiye aldıklarını söyledi.

Sözcü, "Kolay olmayan bir konu ile karşı karşıyayız. Herkes bir insansız hava aracı kullanabilir, uçurabilir ama faillerinin bulunması ve her şeyden önce sorunun sıradanlaştırılmaması için her şey devreye konuldu" dedi.