Paris’te tren kazası, ölü ve yaralılar var

Paris’te tren kazası, ölü ve yaralılar var

Fransa’nın başkenti Paris yakınındaki Brétigny-sur-Orge komününde bir tren raylardan çıktı. Yetkililer, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu bildiriyor.

Fransız medyasına göre Essonne bölgesinde yer alan Brétigny-sur-Orge komünündeki kazaya ilişkin valilik kırmızı alarm verdi. Valilik çok sayıda kişinin kazada öldüğü ve yaralandığını bildirdi. İçişleri Bakanlığı da kazayı doğrularken, şimdilik bir bilanço verme imkanı olmadığını bildirdi.

Kırmızı alarm, yüksek düzeyde ölü ya da yaralı olması halinde bir ilk yardım planı olarak devreye konuluyor.

İlk yardımdan bir sorumlu “Birçok ölü var” derken, şimdilik net bir bilanço veremeyeceklerini söyledi.  Yetkili, bir vagonun yana devrildiğini ve içerisinde sıkışan yolcular olduğunu ifade etti. Bir başka kaynak, onlarca yaralıdan bahsetti.

Bir polis kaynağı, trenin yüksek hızda gara gelirken, bilinmeyen bir nedenle ikiye ayrıldığını söyledi. Polis kaynağı, trenin bir parçası devam ederken, diğer yarısının da istasyonda yana devrildiğini belirtti. Tren Paris ile ülkenin merkezindeki Limoges arasında sefer yapıyordu. 

 Brétigny Belediye Başkanı Bernard Decaux, Le Parisien gazetesine yaptığı açıklamada "Herkes farklı yönlere kaçıyor. Panik durumu yaşanıyor. Bir cehennem gösterisi" dedi. Tren garı etrafında ilk yardım ekiplerinin işlerini yapabilmesi için kordon oluşturuldu.  Onlarca ilk yardım aracı ve polis ekibi garın önünde duruyor.