Portekiz’de hükümetin politikalarına karşı binler yürüdü

Portekiz’de binlerce kişi kemer sıkma politikasını protesto etti ve hükümeti istifaya çağırdı.

Portekiz’de binlerce kişi kemer sıkma politikasını protesto etti ve hükümeti istifaya çağırdı.

Avrupa Birliği’nin kemer sıkma politikalarının ciddi bir şekilde etkisini gösterdiği Portekiz’de halk fakirliğe sebep olarak gördüğü hükümetin politikalarını protesto etti ve istifa talebi ile yürüyüş düzenledi.

“Hilekarlardan bıktık, seçim istiyoruz”, “Portekiz’de işsizlik ulusal bir utançtır” yazılı pankart taşıyan binlerce kişi, başta başkent Lizbon olmak üzere, birçok merkezde yürüyüş düzenledi. 35 saat çalışma hakkını da talep eden kitle, güvensiz yaklaşımları ve sömürü politikalarını protesto etti.

Portekiz’in en büyük çalışma sendikası olan CGTP bütün halkı, bulundukları her yerde protesto eylemlerine katılmaya çağırdı. Benzer taleplerle Porto, Faro, Algarve’de de protesto eylemleri düzenlendi.

Sendika sağcı hükümetin binlerce iş alanının yok edilmesi, insanların fakirliğe sürüklenme politikasını protesto ediyor.

Eyleme katılan 51 yaşındaki Manuel Soares, “Belediyede 10 yıl çalıştıktan sonra, aylık kazancım 532 Euro. Bununla yaşamam gerekiyor eşim ve benim 5 çocuğumuza bakması lazım” diyerek yaşadıkları zor koşulları anlatıyor.

36 yaşındaki Margarida Vilhena ise, “5 yıllık eğitimden sonra bana saati 2 Euro’luk işler ya da stajlar öneriyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi.

CGTP Genel Sekreteri Armenio Carlos ise, hükümetin açıklamalarına rağmen, ülkede durumun daha da kötüleştiğine dikkat çekti.