RSF: Türk hükümeti gazetecilere yönelik zulmü durdurmalı

RSF: Türk hükümeti gazetecilere yönelik zulmü durdurmalı

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), Türkiye’de gazetecilere yönelik polis saldırılarına tepki göstererek, 6 Temmuz günü İstanbul’da yaşanan gösteriler sırasında en az 12 gazetecinin saldırıya uğradığını ve 2’sinin de gözaltına alınığını hatırlattı. 

Merkezi Paris’te bulunan RSF, polisin görevini kötüye kullanmadaki ısrarına tepki gösterirken, polisin gaz bombası, tazyikli su ve plastik mermilerle eylemleri bastırmaya devam ettiğini belirtti. RSF, gazetecilerin dövüldüğü, hakarete uğradığı ve fotoğraflarını silmeye zorlandığını ifade ederek, “Hükümetin ivedilikle medya çalışanları ve blogculara yönelik zulmü durdurması ve bu sapmaların sorumlularını cezalandırması gerekiyor” dedi.

6 Temmuz’da Taksim, Beyoğlu ve çevresinde yaşanan olaylarda 12 gazetecinin saldırıya uğradığı ve 2 gazetecinin de gözaltına alındığını belirten RSF, “Hükümetin son politikalarını eleştiren birçok gazeteci işten çıkarıldı. Yayınlar yasaklandı ve medyanın çalışması engellendi. Çok sayıda yabancı gazeteci gözaltına alındı ve ülkeyi terk etmeleri istendi” diye kaydetti.