Rusya'dan Hollanda’ya protesto notası

Rusya'dan Hollanda’ya protesto notası

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Lahey'de bir Rus diplomatın saldırıya uğradığını belirterek Hollanda Büyükelçisi'ni protesto notası vermek üzere bakanlığa çağırdı.

Rossiya24 haber kanalına konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, Hollanda'daki Rusya Büyükelçiliği'nin bir görevlisine evinde yapılan saldırı nedeniyle protesto notası gönderdiğini söyledi.

Lukaşeviç, Rusya Büyükelçiliği’nde danışman olarak çalışan Dimitri Borodin’in geçtiğimiz hafta Lahey’de bulunan dairesinin kamuflajlı ve silahlı bir grup tarafından basıldığını belirtti.

Lukaşeviç, Borodin'in çocuklara kötü muamelede bulunduğu gerekçesiyle dövüldüğünü, daha sonra kelepçelenip karakola götürüldükten sonra burada ertesi sabaha kadar tutulduğunu ve herhangi bir açıklama ya da özür olmaksızın serbest bırakıldığını belirtti.

Bakanlık sözcüsü bu hadisenin ‘‘uluslararası normların ve kuralların yanı sıra, aynı zamanda diplomatik ilişkileri düzenleyen Viyana Sözleşmesi’nin açık ve kaba bir ihlali olduğunu söyledi.