Rusya'dan silahlı grupların 'Cenevre-2' tehdidine tepki

Rusya'dan silahlı grupların 'Cenevre-2' tehdidine tepki

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bazı silahlı grupların Cenevre-2 Konferansı'na katılacak olanlara yönelik tehditte bulunmasına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yaptığı açıklamada, "Suriye'de hükümet güçlerine karşı mücadele eden bu aşırılıkçı, terörist örgütlerden bazılarının tehditler savurmaya başlaması çileden çıkarıcıdır, ve bu bir ilk değil" dedi.

Lavrov, "Bu tehditler, Rusya ve ABD tarafından önerilen Cenevre Konferansı'na katılmaya cesaret enlere yöneliktir" diye ekledi.

Suriye'deki silahlı gruplardan 19'u Cumartesi günü yaptıkları ortak açıklamada konferansa katılacak olanları ihanetle suçlayarak, onları mahkeme önünde yargılayacakları tehdidinde bulundu. Diğer bir ifadeyle, açık bir şekilde infaz edilecekleri tehdidi yapıldı.

Cenevre'de yapılması öngörülen konferansa katılma konusunda Suriye muhalefeti kendi içerisinde çok bölünmüş bir pozisyonda duruyor.  9  Kasım günü Türkiye'de toplanacak olan muhalefet, Başar El Esad'ın gideceği konusunda garanti verilmesini istiyor.

Rus Dışişleri Bakanı, Suriyeli silahlı grupların Rusya'yı da tehdit ettiğini belirterek, "Bizim diplomatik temsilciliklerimiz, yurtdışındaki diplomatlarımızın meşru hedef olacakları uyarısında bulundular" dedi.

"Tüm bunlar çileden çıkarıcıdır, kabul edilemezdir" diyen Lavrov, "Tüm bunlar bu muhalefet gruplarını finanse eden ve silahlandıranların sorumluluğundadır" açıklamasında bulundu.