Sırbistan'da binler Erdoğan'ı protesto etti

Sırbistan'da binler Erdoğan'ı protesto etti

Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye Kosova'dır, Kosova Türkiye'dir" şeklindeki sözlerine Belgrad'ın tepkisi büyüyor. Cuma günü binlerce kişi Erdoğan'ı protesto etti.

23 Ekim günü Priştine Havalimanı'nın açılışını yapan  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kosova adeta bizim ikinci evimiz. Biz hepimiz bu coğrafyanın, bu toprakların insanlarıyız. Türkiye Kosova’dır, Kosova Türkiye’dir. İstiklal Marşı şairi Kosova kökenlidir. Biz birbirlerimize İstiklal Marşı kadar yakınız" şeklinde konuşmuştu.

Erdoğan'ın bu sözlerine tepki gösteren Sırbistan Başbakanı İvitsa Daciç,  "Sırbistan'a karşı dolaysız bir provokasyon" dedi. Daçiv, "Modern Avrupa'da böyle bir şey olamaz. Bu şekilde Belgrad ile Priştina arasındaki ilişkiler normal hale gelemez" diye ekledi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç de bugün yazılı bir açıklama yaparak, "Özür dilenene dek,Sırbistan Cumhurbaşkanı olarak, Sırbistan-Türkiye-Bosna Hersek arasındaki üçlü toplantılara katılmayacağım'' diye vurguladı. 

Cuma günü de Belgrad'daki parlamento binası önünde binlerce kişi toplandı.  Buradaki kitleye hitaben bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vuçiç, Erdoğan'ın sözleri için "büyük bir skandal" derken, Türkiye'den özür beklediklerini söyledi. Vuçiç, "Erdoğan, Balkan Savaşları'ndan bu yana Kosova'nın Türkiye olmadığını biliyor" dedi.