Snowden’in elinde ABD’yi çok daha zorlayacak belgeler var!

Snowden’in elinde ABD’yi çok daha zorlayacak belgeler var!

Amerikan istihbaratı eski danışmanı Edward Snowden’in elinde ABD’ye daha fazla zarar verecek çok büyük miktarda belge olduğu iddia edildi.

Brezilya’da yaşayan İngiliz The Guardian gazetesi yazarı, Amerikalı gazeteci Glenn Greenwald, Arjantin “La Nacion” gazetesinde yayınlanan mülakatında, ABD istihbarat servislerinin telefon kayıtlarını ve internet faaliyetlerini izlediği yolundaki gizli bilgileri sızdıran eski CIA elemanı Snowden’in elinde çok sayıda belge olduğunu belirtti.

Dinleme faaliyetlerine ilişkin ilk bilgileri yazan gazeteci olarak dikkat çeken ve halen Snowden ile temasta olan Greenwald, Snowden’in elindeki büyük miktarda belge ile bugüne kadar Amerikan tarihinde bir kişinin hiçbir zaman vermediği kadar zarar verebileceğini kaydetti.

Ancak Snowden’in böyle bir amacının olmadığını ifade eden Greenwald, amacının dünya genelinde insanların kullandıkları ancak internet programlarının oluşturduğu riskleri ortaya çıkarmak olduğunu belirtti.

'SNOWDEN ÖLMESİN DİYE ABD HER GÜN DUA ETMELİ'

Amerika tarafından “casusluk” yapmakla aranan Snowden, 23 Haziran’dan bu yana Moskova havaalanında bekliyor. Snowden Cuma günü yaptığı açıklamada Latin Amerika’ya gidene kadar, geçici olarak Rusya’da iltica talebinde bulunacağını söylemişti.  Üç Latin Amerika ülkesi, Bolivya, Venezüella ve Nikaragua, Snowden’e siyasi iltica verdi.

Gleen Greenwald  birinin Snowden’i öldürme olasılığının var olduğunu ancak Snowden’in binlerce belgeyi bir bütün olarak hiç kimsenin tek bir arşivde toplayamayacağı şekilde dağıttığını belirtti.

Guardian gazetecisi, “ABD hükümeti Snowden’in başına bir şey gelmemesi için her gün dua etmeli çünkü eğer ona bir şey olursa, tüm bilgiler ortaya konulacak ve onların en kötü kabusu olacak” dedi. Greenwald, kendisinin de ABD’nin Latin Amerika’daki gözetim operasyonlarına ilişkin büyük miktarda bilgiye sahip olduğunu söyledi.