Somali’de Şebab çetelerinin saldırısında 26 kişi öldü

Somali’nin kıyı kentlerinden Kismayo’da bir oteli Şebab çetelerinin 12 saat boyunca işgal etmesi ve yaşanan çatışmalarda en az 26 kişi ölürken, 56 kişi de yaralandı.

Şebab çeteleri, Somali’nin kıyı kentlerinden Kismayo’da bir oteli 12 saat boyunca işgal etti. Burada yaşanan çatışmalar ve olaylarda aralarında Somali ve Kanada kimlikli bir gazetecinin de olduğu 26 kişi ölürken, 56 kişi de yaralandı. Çetelerin işgali bugün sabah saatlerinde sona erdi.

Şebab çeteleri Cuma günü öğleden sonraki saatlerde bombalı araç ile düzenledikleri saldırı ile başlayan işgalde çeteler daha sonra bina içerisine girdi.

Güvenlik güçleri ile otel içinde çatışmalar yaşandı. Yetkililer, saldırının Şebab çetelerinin Somali’nin başkenti Mogadişu’daki saldırılarda kullandıkları yöntemler ile benzer olduğunu belirtti.

İşgal ise bugün sabah saatlerinde sona erdi. Yetkililer, “En son terörist öldürülene kadar güvenlik güçleri görevlerini sürdürdü. Tam olarak sayı bilinmemesine rağmen en az 12 kişi öldü, 30’dan kişi de yaralandı” açıklamasında bulundu.

Yetkililer saldırıyı 4 kişinin düzenlemiş olma ihtimaline de dikkat çekti. Görgü tanıkları ise otelin büyük bir bölümünün yerleştirilen patlayıcıların patlatılması sonucunda yıkıldığını söyledi.

Saldırganların polis üniforması giydiği de belirtiliyor.

AFP’ye daha önceki saatlerde konuşan bir yetkili ise saldırıda eski bir bakan ile yerel bir yöneticinin öldüğünü kaydetmişti.