Steven Seagal, 'özgürlükler için' Kalaşnikov’a teşekkür etti

Steven Seagal, 'özgürlükler için' Kalaşnikov’a teşekkür etti

Aikido sporcuları ile antrenman yapmak için geldiği Rusya’nın İjevsk kentindeki Kalaşnikov silah fabrikasını ziyaret eden ünlü ABD’li aktör, Kalaşnikov’a "özgürlüğümüze müdahale etmek isteyen kesimlerden kaynaklanan kötülük karşısında zafer kazanmak için" yaptığı katkılardan dolayı minnettarlık duyduğunu yazdı.

Steven Seagal, fabrikanın anı defterine yazdığı satırlarda ünlü silah tasarımcısı Mihail Kalaşnikov’a teşekkür etti.

Segal, anı defterine şunları yazdı: "Saygıdeğer Doktor Kalaşnikov, şerefini ve onurunu korumak isteyen insanlar için yaptığınız her şeyi takdir ediyoruz. Özgürlüğümüze müdahale etmek isteyen kesimlerden kaynaklanan kötülük karşısında zafer kazanmamız için yaptığınız her şeyi takdir ediyoruz. Size teşekkür ediyorum. Nerede olursam olayım, terörle ve diktatörlerle savaşmaya devam edeceğim ve her zaman sizi düşüneceğim."

Efsanevi silah tasarımcısı ile şahsen görüşmek isteyen Seagal’e, Mihail Kalaşnikov’un sağlık durumunun hassas olması ve misafir kabul edemeyeceği gerekçesiyle doktorlar tarafından izin verilmedi.

Kalaşnikof’un üretimi Dünya tarihini değiştiren en önemli gelişmelerden biri olarak kabul ediliyor. Timofeyeviç Kalaşnikov tarafından tasarlanan silah, 100 milyonun üzerinde üretilme rakamı ile dünyanın en çok üretilen silahı olma özelliği taşıyor.

Mihail Timofeyeviç Kalaşnikov kendisine sürekli sorulan bir soruya şöyle vermişti: "İnsanlar bana, icat ettiğim silah pek çok kişiyi öldürürken nasıl uyuyabildiğimi soruyor. Ben de onlara çok derin uyuduğumu söylüyorum. Çünkü suçlanacak kişi silahları kullanmadan çözüme varamayan politikacılardır."