Süleymaniye’de Öcalan için 135 bin imza toplandı

Süleymaniye’de Öcalan için 135 bin imza toplandı

Federal Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması talebiyle yürütülen kampanyaya şu ana kadar en az 135 bin kişi imza attı.

Uluslararası alanda yürütülen kampanyanın Güney Kürdistan ayağı Mayıs ayında başlatıldı.  Sadece Kürdistan Bölgesi’nde 1 milyon imza toplanması hedefleniyor. İmza atanlar arasında Federal Kürdistan Bölge Başbakanı Neçirvan Barzani, birçok hükümet yetkilisi ile KDP, YNK ve Goran hareketi yöneticileri imzaları ile katıldı.

Süleymaniye’de Deriya Sera ve Mizgefta Gevre’de açılan stantlarda imza toplanıyor. Kent sakinlerinin imza kampanyasına ilgisinin büyük olduğunu belirten kampanyası komitesi üyesi Wehap Ahmet,  “Güney Kürdistan da hedeflenen 1 milyon imzanın  zamanında toplanacağına inanıyoruz. Şimdiye kadar sadece Süleymaniye de 135 bin imza toplanmış durumda” dedi.

Ahmet, “Diğer il ve ilçelerde aynı ilgi devam ediyor. Toplumun her kesiminde önemli bir  duyarlılık olduğu gözlemleniyor. Bu biz sadece imza toplama olarak değerlendirmiyoruz. Bu aynı zamanda Kürt halkının önemli ortak değerde buluştuğunun göstergesidir” şeklinde konuştu.