Suriye’de 600’ye yakın Batılı paralı asker var!

Suriye’de 600’ye yakın Batılı paralı asker var!

Rus ve Suriyeli özel servisler, başta Rusya, ABD ve Avrupa kökenli olmak üzere Suriye’de bulunan 600 paralı askere ilişkin istihbarat paylaşımında bulunuyor.

Uluslararası Rus haber ajansı RIA Novosti, Rus Dışişleri Bakan yardımcısı ve Rus Devlet Başkanı’nın Ortadoğu Özel Temsilcisi Mikhail Bogdanov, Suriye makamlarının Rusya’ya paralı askerler konusunda bilgi paylaşımı olup olmadığı sordu. Bakan Yardımcısı, “Özel servisler arasında bir görüş paylaşımı, bir bilgi paylaşımı var” dedi.

Bogdanov, “Başta Avrupa ve ABD olmak üzere farklı ülkelerde yüzlerce paralı asker, turistler var. Resmi olarak Rus vatandaşı olup da yasadışı silahlı grupların yanında savaşanlar var” diye ekledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Haziran ayında Saint-Petersbourg Uluslar arası Ekonomi Forumu’nda yaptığı açıklamada Rusya ve Avrupa’dan giderek Suriye muhalefetinin saflarında savaşan 600’e yakın paralı asker olduğunu söylemişti.

Suriye’de Mart 2011’de bir ayaklanma olarak başlayan ve kısa sürede çatışmalara dönüşen olayların başından bu yana BM’ye göre 100 binden fazla kişi hayatını kaybetti ve 1 milyonu aşkın kişi de mülteci durumuna düştü. 

Konu ile ilgili haberler: 

-El Kaide’ye bağlı gruplar ÖSO komutanını öldürdü

-Türkiye’den El Kaide'ye tam destek