Suriye’de kaçırılan Kızılhaç üyelerinin bir kısmı serbest bırakıldı

Suriye’de kaçırılan Kızılhaç üyelerinin bir kısmı serbest bırakıldı

Suriye’de silahlı gruplar tarafından kaçırılan Uluslararası Kızıl Haç Komitesi (ICRC) ve Suriye Kızılayı’nın 7 üyesinden 4’ü serbest bırakıldı.

ICRC tarafından yapılan açıklamada Pazar günü alıkonulan ICRC’nin üç üyesi ile Kızılay’ın bir üyesi bugün “sağ salim” serbest bırakıldı. Bunların dördü de Türkiye ile sınırı olan İdlib bölgesinde serbest bırakıldılar. İnsani yardım ekibinin kaçırılan diğer üç üyesi ise halen bırakılmadı.

Silahlı kişiler ICRC ve Suriye Kızılayı üyelerini İdlib’e bağlı Sarakeb kenti yakınında kaçırmışlardı. ICRC’ye göre ekip bunlar Perşembe günü Sarmin ve İdlib kentlerindeki hastanelere sağlık malzemeleri bıraktıktan sonra Şam’a dönüyorlardı. Kaçırılanların kimlikleri hakkında bilgi verilmedi.

Türkiye sınırında bulunan İdlib’de özellikle El Kaideli grupların denetiminde bulunuyor. Türkiye üzerinden savaşçı ve silah temin eden bu gruplar, ülke içinde yoğun bir şekilde savaş ve insanlık suçlarına bulaşıyor. Bunların denetimindeki alanlarda sık sık kaçırma olayları ve infazlar gündeme geliyor.