Tikrit operasyonu: El Alam kent merkezi geri alındı

Tikrit'in DAİŞ çetelerinin elinden geri alınması için bir hafta önce başlatılan operasyonda, Iraklı güçler kente doğru ilerleyişini sürdürüyor.

Tikrit'in DAİŞ çetelerinin elinden geri alınması için bir hafta önce başlatılan operasyonda, Iraklı güçler kente doğru ilerleyişini sürdürüyor.

Irak ordusu ve Şii milislerin Tikrit'in kuzey varoşlarında yer alan El Alam kent merkezinin denetimini ele geçirdiği bildirildi.

Iraklı subaylar kentin kuzeyindeki evlerde DAİŞ üyelerinin halen saklanmakta olduğunu belirtirken, hükümet güçlerinin sokak sokak bir savaş yürütmeye hazırlandığını belirtti.

Iraklı güçler geçen hafta Tikrit'in güneyindeki El Dur kentinin kontrolünü almıştı. Eski diktatör Saddam Hüseyin'in doğduğu kent olan Tikrit'e saldırı başlatmadan önceki son stratejik kapı El Alam kentiydi.

Yüzbaşı Wisam İbrahim, "Pusudaki keskin nişancılar ve patlayıcı maddeler kentin tamamen kontrol alınması için ilerleyişimizi yavaşlatıyor" dedi.

İbrahim, yolun kara birliklerine açılması için helikopterlerin müdahalesini beklediklerini ifade etti.

İran'ın İngilizce dilli haber kanalı Press TV, Irak hükümet güçleri ve gönüllü birliklerin Tikrit kentine birçok noktadan giriş yaptığını ileri sürdü. Press TV'ye göre DAİŞ çeteleri Tikrit merkezinde kuşatmaya alınmış durumda.

Tikrit'in alınması halinde hükümet güçlerinin Musul'a yönelik operasyonlarının da yolu açılmış olacak.

Irak'ın ikinci büyük kenti olan Musul, Haziran ayında DAİŞ çeteleri tarafından neredeyse hiçbir çatışma yaşanmadan işgal edilmişti.

Kürt güçleri de Pazartesi günü Kerkük bölgesinde DAİŞ çetelerine karşı operasyon başlattı.