Trablus’ta Rusya Büyükelçiliği’ne saldırı

Trablus’ta Rusya Büyükelçiliği’ne saldırı

Libya’nın başkenti Trablus’taki Rusya Büyükelçiliği’ne yönelik bir saldırı gerçekleşti. 

Çarşamba günü akşam saatlerinde gerçekleşen saldırıyı 60 kişilik bir grubun gerçekleştirildiği belirtildi. Büyükelçiliğin çevresini kuşatıp içeri girmeye çalışan saldırganlar ile korumalar arasında çatışma yaşanırken,  Reuters haber ajansına göre saldırganların korumaların karşılık vermesi üzerine geri çekilmek zorunda kaldı.  

Associated Press Ajansı’nın adı belirtilmeyen Libyalı bir devlet görevlisine dayandırarak bildirdiğine göre,  saldırıda 5 kişi yaralanırken, yaralılardan biri daha sonra yaşamını yitirdi.

Ancak Rusa İtar Tass haber Ajansı’nın Trablus’taki kaynaklarına dayandırdığı haberinde büyükelçilik çalışanlarından yaralanan olmadı. Saldırı anında elçilikte kimse bulunmadığı belirtildi. Diğer bir bilgiye göre ise Rusya Büyükelçiliği’ndeki diplomatlar ve çalışanlar önlem olarak havaalanına götürüldü. Büyükelçilik binasına hafif bir hasar verilirken, durum tamamen kontrol altına alındı.

BİR RUS KADIN TARAFINDAN LİBYALI SUBAY ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI!

Libya resmi haber ajansı Lana ise polise dayandırdığı haberinde bu saldırının Libyalı bir subayın bir Rus vatandaşı tarafından öldürülmesine misilleme olarak yapıldığını yazdı.

Libya basının daha önce yayınladığı haberlere göre, Tunus sınırından Libya'ya geçen ve muhtemelen Rus vatandaşı olan bir kadın, Libyalı subayı evinde öldürdü. Olayın Trablus'un bir banliyösünde yaşandığı belirtilirken, kadın saldırganın, subayın annesini de yaraladığı ifade edildi. Medyaya göre saldırgan polis tarafından yakalandı.

Rus haber ajansı Ria Novosti, bu bilgilerin doğruluğuna ilişkin hiçbir resmi kanıt ellerinde olmadığını bildirdi.  Ria Novosti, "Bununla birlikte yabancı medyanın eski SSCB vatandaşı olan herkesi Rus olarak niteleme eğilimi gösteriyor" yorumunda bulundu.