Tsipras Brüksel zirvesiyle aynı anda Moskova’da

AB maliye bakanları bugün Brüksel’de Yunanistan’ın borçlarının geri ödenmesine dair son sözü söylemeye hazırlanırken, Syriza’dan Rusya atağı geldi.

AB maliye bakanları bugün Brüksel’de Yunanistan’ın borçlarının geri ödenmesine dair son sözü söylemeye hazırlanırken, Syriza’dan Rusya atağı geldi. Başbakan Aleksis Tsipras, Rusya’daki önemli ihalelere Yunan şirketlerinin katılabilmesi için diplomasi yapacak.

Yunanistan’ın IMF ve Avrupa Merkez Bankası’na olan borçlarının vadesi dolmak üzere iken, Avrupa Birliği (AB) maliye bakanları bugün Brüksel’de toplanıyor. Kemer sıkma politikalarına direnen Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden ve hatta AB’den dışlanması dahi gündemde.

AB ve IMF’nin kemer sıkma politikaları dayatmalarına direnen Syriza hükümeti ise, AB zirvesiyle aynı günde Rusya’ya çıkartma yapıyor. Başbakan Aleksis Tsipras ve birçok bakan bugün Moskova’da olacakken, Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüşme yapılacak.

Rusya’ya iki ay içinde ikinci kez ziyaret edecek olan Yunanistan heyetinin hedefinde  ülkedeki dev kamu ihalelerine katılma bulunuyor. Tsipras ve beraberindeki bakanlar, Yunan şirketlerinin Rusya’nın dev bir gaz hattı inşasında yer almalarını istiyorlar.

Yunanistan başbakanı ve bakanların ziyaretinin iki gün süreceği bildirildi.