Tunus'ta müzeye saldırı: 17'si turist en az 19 ölü

Tunus'un başkentinde bir müzede turistler rehin alındı. 17'si turist olmak üzere en az 19 kişi öldü.

Tunus'un başkentinde bir müzede turistler rehin alındı. 17'si turist olmak üzere en az 19 kişi öldü.

Tunus medyasına göre kaleşnikof silahlı kişiler saat 12,30 sıralarında parlamentonun bitişiğindeki Bardo müzesine saldırdı.

Radyo Mozaik'e göre asker kıyafetli iki veya üç kişi Bardo Müzesi'ne girdi.  Tunus İçişleri Bakanlığı söcüsü Muhammed Ali Arui, ulusal Bardo müzesine saldırıyı doğruladı. 

Fransız Le Parisien gazetesine göre, saldırganlar Parlamento'ya girmek istedi ancak başarılı olamadı.  Burada güvenlik güçleriyle çatışma yaşandığı bildirildi. Parlamento çalışmaları askıya alındı ve milletvekilleri güvenli alanlara çekildi.

Saldırganlara yönelik anti-terör polislerinin operasyonu saat 15.00'te başladı. Radyo Mozaik'e göre güvenlik güçlerinin Bardo müzesindeki operasyonu kısa sürede sonuçlandı. İçerdeki iki saldırganın öldürüldüğü bildirildi.

Radyo Mozaik ve Reuters, resmi kaynaklara dayanarak tüm rehinelerin kurtarıldığını duyurdu.

Başbakan, 17'si turist olmak üzere toplam 19 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Kurbanlara ilişkin çelişkili bilgiler var. Bilançonun daha ağır olmasından endişe ediliyor. 

Bu saldırı, terörizme ve kara para aklamaya karşı mücadeleye ilişkin bir yasa tasarısının Bakanlar Konseyi'ne sunulmasından öncesine denk geldi. 

Tunus, insanlık düşmanı DAİŞ çetelerine en fazla savaşçı kazandıran ülkelerin başında geliyor. Bu ülkenin Lübnan ile olan sınırında DAİŞ'in eğitim kampları olduğu bildiriliyor.