Venezuela’dan 3 ABD diplomatına sınırdışı kararı

Venezuela’dan 3 ABD diplomatına sınırdışı kararı

Venezuela hükümeti, Eylül ayında elektrik şebekesine yönelik bir sabotajda yer aldıkları ileri sürüle 3 ABD diplomatı hakkında sınırdışı kararı verdi.

Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, 3 diplomata Venezuela'yı terketmeleri için 48 saat süre tanıdığı bildirdi. Maduro, söz konusu diplomatların sabotajda yer almaları yanısıra Venezuela şirketlerine üretimi azaltmaları için rüşvet verdiklerini kaydetti.

Elinde bu yönde bulgular olduğunu belirten Maduro, sınırdışı edilecek diplomatların kimliklerini maslahatgüzar Kelly Keiderling, Venezuela'da bulunan en yüksek seviyedeki Amerikalı diplomat Elizabeth Hunderland ve David Mutt olarak açıkladı.

ABD ve Venezuela 2010 yılından bu yana birbirlerinin başkentlerinde büyükelçi bulundurmuyor.

Washington-Karakas hattında ilişkiler 10 yılı aşkın süredir gergin bir seyir izliyor. Hugo Chavez'in ölümü ardından geçen Nisan ayındaki seçimlerde Chavez'in yerine geçen Nicolas Maduro, BM Genel Kurulu'nda yapması planlanan konuşmayı geçen hafta iptal etmişti. Maduro, iptale gerekçe olarak ''New York'a giderse hayatının tehlikeye girebileceğini'' öne sürmüştü.