Volvo 2 bin kişiyi işten çıkaracak

Volvo 2 bin kişiyi işten çıkaracak

Dünyanın ikinci büyük ağır vasıta devi İsveçli Volvo Group, "net kar kaybı"ndan dolayı 2 bin iş biriminin ortadan kaldıracaklarını açıkladı.

Volvo Grubu'nun net karı 1,387 milyar kron (158 milyon euro) olarak gerçekleşirken, Amerikalı ekonomi haber ajansı Dow Jones Newswires'e konuşan analistlerin beklentisi olan 2 milyar kron ile kıyaslandığında yüzde 1'lik bir kar kaybı yaşandı. İş hacmi 64,880 milyar kron ile yüzde 5 oranında geriledi. Analistler 67,7 milyarlık bir iş hacmi bekliyorlardı.

Sunulan bu sonuçlar çerçevesinde, Volvo'nun işçi kıyımına gitmesi sürpriz olmadı. Beklendiği gibi Volvo Grubu, Eylül ayında açıkladığı yeniden yapılandırma planı çerçevesinde 2 bin işçi ve danışmanı etkileyen karar aldı. 

Ortadan kaldırılacak iş birimleri, grubun mevcut efektiflerinin yüzde 2'sine denk geliyor. Grubun, 65 bin 400 ücretli işçisi ile 17 bin 200 geçici işçi ve danışmanı bulunuyor.

Volvo, ağır vasıta pazarlarının çoğunda 2013'deki düzeyin 2014'te de aşağı yukarı korunacağını söylerken, 2013'ünün dördüncü çeyreğinin olumlu olacağını öngörüyor.