Yunan kamu televizyonu test yayında

Yunan kamu televizyonu test yayında

Yunan hükümetinin AB ve İMF baskısı ile tasarruf yapma gerekçesiyle kapattığı kamu televizyonu, yeniden sinyal vermeye başladı. 

Hükümetin bütçe kesintisi gerekçesiyle sert bir kararla ERT’yi kapatmasından bir ay sonra yeni Yunan Kamu Televizyonu (EDT) ekranında test sinyali belirdi. EDT, kapatılan ERT ile aynı frekans üzerinden sinyal vermeye başladı. 

 Kamu televizyonundan sorumlu bakan yardımcısı Mega Pantelis Kapsis, yaptığı açıklamada “Sözkonusu olan geçici bir aşamadır. Çok yakında yeni kamu televizyonu programlarına başlayacak” dedi. 

Hükümet, muhtemelen Kasım ayına kadar ERT’nin yerine geçecek yeni kamu görsel ve işitsel şirketi başlatmak için geçici yayınların yapılmasın öngörüyor. 

Koalisyon hükümetinin başındaki Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, 11 Haziran günü ERT kamu radyo televizyon kuruluşunu herhangi bir bildirimde bulunmadan kapatmıştı. ERT’nin kötü yönetildiği eleştiren hükümet, bu kapatma ile yılda 300 milyon Euro tasarruf yapmayı öngörüyor. 

ERT’nin kapatılması ülke genelinde ve uluslararası alanda büyük tepki toplamış ve hükümette değişiklik yapılmasına yol açmıştı. ERT çalışanları ise kendi olanakları ve temel kamu görsel-işitsel gruplarını bünyesinde toplayan Avrupa Birliği radyo televizyon kurumunun desteğiyle yayınları sürdürmeye çalışıyordu.