13 ARALIK GÜNDEMİ

13 Aralık Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürdistan’ın dört parçası ve diasporadaki faaliyet yürüten çok sayıda Kürt organizasyon, ABD’nin üç PKK yöneticisinin başına ödül koyma kararından bir ay sonra ulusal tutum için Brüksel’de toplanıyor.

-Suriye Kürtleri Demokratik Sol Partisi Genel Sekreteri Salih Gedo, “İmralı’daki direnişi, tek başına büyük bir kahramanlıktır” dediği Kürt Halk Önderi Öcalan ile 37 yıllık tanışıklığını anlattı.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan iki yılı aşkın bir süredir haber alınamazken, CPT ile görüşen HDP heyeti, acilen harekete geçilmesi talebini iletti.

-2017’de kurulan Kürt Araştırmaları Derneği, Kürtçe eğitimlerine devam ederken bir yandan da dil ve tarih üzerine bilimsel araştırmalarını sürdürüyor. Dernek tüm bunlara katılım için halka sahiplenme çağrısı yapıyor.

-Amed’de Leyla Güven'in eylemine destek amacıyla açlık grevine giren eylemciler gözaltına alınmadan önce yaptıkları açıklamada saldırılara karşı asla boyun eğmeyeceklerini belirttiler.

-Amed Barosu CMK Merkezi Koordinatörü Avukat Muhlis Oğurgül, adli suçlara sürüklenmenin politika, toplumsal çatışma ve ekonomik krizlerle bağının yadsınamayacağını söyledi.

-Almanya’nın muhafazakar İçişleri Bakanı Horst Seehofer, sığınma başvuruları ret edilen ilticacıların sınır dışı edilene kadar cezaevinde tutulması gerektiğini söyledi.