18 ARALIK GÜNDEMİ

18 Aralık Haber Merkezi gündemi

-KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, İsviçreli Le Temps gazetesine konuştu. Karasu, Türkiye’nin olası operasyonu konusunda, “Bizi ne buradan çıkarabilir ne de yenebilir!” dedi.

-İHD Genel Başkanı Türkdoğan, İmralı’daki tecridin artık işkenceye dönüştüğünü belirterek, CPT’nin görevini yapmadığını, Avrupa Konseyi’nin buradaki hak ihlallerine siyasi yaklaştığını kaydetti.

-Van’da iki yıl önce gasp edilen belediyelere atanan kayyumlar, Mart 2019’dan sonra ödeme planıyla 200 milyon TL’den fazla kredi çekerken, HDP’ye büyük bir enkaz bırakıyor.

-Dicle Barajı'nda bir kapağın kopmasının ardından su seviyesinin yükselmesine ilişkin konuşan ekolojist Güner Yanlıç, Dicle'nin 2 bin yıldır aktığını ama daha önce bu manzarayla hiç karşılaşmadıklarını söyledi.

-Fransız Komünist Partisi (PCF), Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rojava’ya yönelik işgal tehdidine tepki göstererek, ABD ve Rusya’dan bağımsız bir karar olmadığını kaydetti. 

-Dünya üzerindeki 250 milyonu aşkın göçmenlerin çoğunluğu gelişmiş ülkelerde yaşarken, giderek daha fazla kadın oranının olduğu göçmenler üzerinden gelişmekte olan ülkelere ciddi bir ekonomik katkı sağlandığı da anlaşılıyor.

-Mısır’ın başkenti Kahire yakınındaki Sakkara sitesinde 4.400 yılı aşkın bgeçmişe sahip bir mezar bulundu. Mezarın bir rahibe ait olduğu bildirildi.