3 kentte siyasi soykırım operasyonu

Şirnex, İzmir ve İstanbul’daki siyasi soykırım operasyonlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

GÖZALTILAR

İstanbul'da sabah saatlerinde birçok eve siyasi soykırım operasyonu düzenlendi. İzmir merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Özge Doğan ile Yaren Tuncer gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen 2 genç kadının Fatih’te bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

Aynı soruşturma kapsamında Meryem Yıldırım da İzmir’de gözaltına alındı.
Ayrıca İstanbul merkezli yapılan ev baskınlarında, Arnavutköy ilçesinde aralarında 10 yıl cezaevinde kalıp yeni tahliye olan Mazlum Korkmaz ile Yunus Eslan, Emrah Ekmekçi, Erkan Özmen’in gözaltına alındıkları öğrenildi. Gözaltına alınan gençlerin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Arnavutköy ilçe örgütünde çalışma yürüttükleri belirtildi.  

İstanbul’un farklı ilçelerinde yapılan ev baskınlarında ise Fırat Güner, Lütfü Kaya ve Aziz Değirmenci gözaltına alındı.

 Gözaltına alınanlar İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, haklarında avukat görüş kısıtlılığı olduğu belirtildi.

SGDF tarafından yapılan açıklamada "Faşizmin saldırılarına karşı direnmeye devam edeceğiz ve gençliğin gücüyle sosyalizm mücadelemizi zafere ulaştıracağız" denildi.

 Şirnex’ın Cizîr (Cizre) ve Basa (Güçlükonak) ilçelerinde birçok eve baskın yapıldı. Basa'da Nusret Kılınç, Cizîr'de ise Azad Açan gözaltına alındı.