20 ARALIK GÜNDEMİ

20 Aralık Haber Merkezi gündemi...

-Maraş Katliamı davasını 13 yıl sonra kapatabilen devlet yapısı, bundan aldığı güçle iki yıl sonra Sivas’ta yeni bir katliama imza attı. Katliamın 40. yılında failler koalisyonu tam iktidar.

-Erdoğan’ın açıkladığı ilk 100 günlük eylem planındaki vaatler gerçekleşmedi. İcraat yok, manipülasyon var. Hiçbir iyileştirme yapılmadığı gibi savaş hali, topluma dayatılan sopaya dönüştü.

-Gasp edilen Erciş Belediye'sinin otobüslerini halkın hizmeti için kullandırmayan kayyum, yurttaşları AKP ve MHP’nin tekelinde olan özel servis araçlarına mahkum etti.

-Almanya’da yerel mahkemelerin YPG bayrağının ‘suç’ olmadığına dair verdiği kararlara rağmen savcılar yeni soruşturmalar açıyor. Son olarak Alman gazeteci Peter Schaber hakkında YPG’ye destekten dolayı ifadeye çağrıldı.

-İsviçre’de yaşayan Kazım Özşerik isimli Kürdistanlı, Maraş Katliamı’nın 40’ıncı yılı dolayısıyla Bern’den Strasbourg’a kadar tek başına yürüyüş gerçekleştirdi.

-Avusturya’da koalisyon ortağı FPÖ, çifte vatandaşlık konusunda Ankara’nın işbirliği yapmadığı gerekçesiyle Türkiyelilere vatandaşlık hakkının askıya alınmasını istiyor.

-Katalonya’nın eski Başkanı Carles Puigdemond, cezaevindeki dört bağımsızlıkçı liderin üç hafta önce başlattıkları açlık grevine son vermesini istedi.

-Brezilya’da Jair Bolsonaro’nun seçimleri kazanmasına fırsat veren eski başkan Lula’nın serbest bırakılmasına yönelik bir mahkeme kararı üst yargıdan döndü.

-Avrupa Birliği’nin okyanusları çöp deryasına çeviren tek kullanımlık plastik ürünleri yasaklama kararının 2021’den itibaren uygulanabileceği bildiriliyor.