22 ARALIK GÜNDEMİ

22 Aralık Haber Merkezi gündemi...

-KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, ABD’nin Suriye’den çekilme kararı için “AKP-MHP faşist iktidarını kurtarma operasyonu” dedi. KCK, “Yeni dengeler Türk devletinin işgalinin bir bozgunla sonuçlanmasını sağlayacaktır” diye ekledi.

-Gazeteci ve SAMER Koordinatörü Yüksel Genç, İmralı tecridini kırmak için açlık grevinde olan Leyla Güven'e sessiz kalmanın, 'ortak cinayet' olduğunu vurguladı.

-Strasbourg’da devam eden açlık grevi direnişçilerini ziyaret eden Kürdistanlılar ve dostları, eylemin başarıya ulaşması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

-KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Maraş katliamının 40’ıncı yıldönümü dolayısıyla yayınladığı bir mesajda, yeni katliamların önüne geçmek için tüm demokrasi güçlerini ittifak içinde olmaya çağırdı.

-Denbêjliğin hem yazılmamış Kürt tarihi, hem de sözlü Kürt edebiyatı olduğunu söyleyen Dengbêj Yemlîxan Pîrkî, Dengbêjlerin Kürt tarihini canlı tuttuklarını vurguladı.

-Hesekê kentindeki askeri hastanesinde çalışan İsviçreli sağlıkçı Türk devletine silah verilmemesi için Avrupa ülkelerinde silah şirketlerine karşı sivil itaatsizlik eylemlerinin yapılması için çağrıda bulundu. 

-ABD Yüksek Mahkemesi, Başkan Donald Trump’ın Meksika sınırından kaçak giriş yapanlara iltica hakkını sınırlayan tasarısının askıya alınmasını onayladı.

-İspanya hükümetinin kabine toplantısını Katalanların başkenti Barselona’da yapmasına karşı düzenlenen protesto gösterilerinde en az 60 kişinin yaralandığı bildirildi.

-İrlanda hükümeti, Brexit’in anlaşma olmadan gerçekleşmesi ihtimalinde Kuzey İrlanda ile arasında sıkı korunan bir sınır oluşması ihtimaline karşı kendi politikalarını geliştiriyor.

-DNA’nın hücrelerin zaman içerisine gelişmeleri için sinyal gönderme biçimini oraya koyan yeni teknolojiler, Amerikan dergisi Science tarafından 2018 yılının keşfi olarak belirlendi.

-DNA’nın hücrelerin zaman içerisine gelişmeleri için sinyal gönderme biçimini oraya koyan yeni teknolojiler, Amerikan dergisi Science tarafından 2018 yılının keşfi olarak belirlendi.