24 ARALIK GÜNDEMİ

24 Aralık Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Fransa’nın Strasbourg kentinde” Öcalan’a Özgürlük inisiyatifi” tarafından başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 8’nci gününde devam ediyor. Eylemciler, “Halkımız önderliğimizin etrafında kenetlenmeli” çağrısında bulundu.

-Strasbourg'daki açlık grevi eylemine destek için Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen Kürdistanlılar, eylemin devamında gelişebilecek olumsuz bir durumdan CPT'nin sorumlu olacağını belirtti.

-HDP Dış İlişkiler Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, Esad'ın iktidardan düşürülmesi gibi bir politikası kalmayan Türkiye'nin, tüm yatırımlarını Rojava'ya saldırı üzerine kurduğunu söyledi.

-PSAKD Amed Şube Başkanı avukat Cafer Koluman, 40'ıncı yıl dönümünde Maraş Katliamı'nı değerlendirerek, "Maraş Katliamı, darbeye hazırlıktı. Alevilik, çok çeşitlilikten dolayı saldırıların hedefindedir hep" dedi.

-DBP'li Van Büyükşehir Belediyesi'ni gasp eden kayyum, cadde ve sokakları otoparka çevirdi. Sokakların ticarethaneye dönüştürüldüğünü söyleyen Vanlılar, belediye gaspçısına tepki gösterdi.

-Maraş, Robovski ve 19 Aralık Ulucanlar katliamı İsveç''in başkenti Stockholm'de düzenlenen bir etkinlikle kınandı. Faşist çeteler ve Türk devleti tarafından katledilenler anıldı.

-Almanya’da Frankfurt emniyeti içinde deşifre edilen Nazi hücresinin yankıları sürerken, eyaletler aşırı sağcı yapılanmalar için ‘münferit’ deyip geçiştirdi.