26 ARALIK GÜNDEMİ

26 Aralık Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-TEV-DEM Yönetim Üyesi Hesen Koçer, "Suriye iki noktada yer alıyor: Ya demokratik bir sistem kurulacak ya da selefi bir sistem gelişecek" derken, Kürtlerin öz gücüne dayanarak kazanabileceğini söyledi.

-Van’da bu yıl 350 defa ev baskını düzenleyen Türk devleti, 1200 kişiyi gözaltına aldı, 223 kişiyi tutukladı. Kullanımı ve ticareti yoğun olmasına rağmen uyuşturucuyla ilgili operasyon sayısı ise sadece 44.

-PKK'nin Ortadoğu halkları için bir umut ve yaşam kaynağı olduğunu söyleyen YJA-STAR gerillaları, "Ne yaparsanız yapın PKK’nin zafer yürüyüşünü engelleyemeyeceksiniz" dedi.

-Noel ve yeni yılda Türk devletinin işgal tehdidiyle yüz yüze olduklarını belirten Süryani Birlik Partisi Eş Başkanı Senherib Bersum, “Tüm Süryaniler işgale karşı direnecek” dedi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen özgürlük nöbetini bu hafta Almanya’nın Pforzheim şehrinden gelen yeni bir grup yürütüyor.

-Fransız Ulusal Bilimsel Araştırmalar Merkezi (CNRS), Cote d’Azur Üniversitesi ve Inserm araştırma merkezince yapılan ortak çalışmada, her altı kişiden birinin muzdarip olduğu migren hastalığının genetik nedenleri olduğu sonucuna varıldı.

-Almanya’da yaz aylarında yaşanan uzun süreli kuraklığa dikkat çeken yerel yönetimlerin su dağıtım şirketleri, mevcut altyapı ile uzun vadede ciddi su sıkıntısı yaşanabileceği uyarısında bulunuyor.