26 siyasetçi için 'rehineliğe devam' kararı

“Kobanê soruşturması” kapsamında 26 siyasetçinin tutukluluklarının devamına karar verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Kobanê soruşturması” adıyla yapılan siyasi soykırım uygulamalarında, haklarında tutuklama kararı bulunan, aralarında HDP'nin rehin tutulan eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da yer aldığı 26 siyasetçinin dosyaları üzerinden tutukluluk incelemesi yapıldı.

Yüksekdağ ve Demirtaş ile birlik tutuklu bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Amed Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak, HDP eski Milletvekili Aysel Tuğluk ile Nezir Çakan’ın tutukluluk incelemesi Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yapıldı.

Hakimlik, tutukluluk hallerinin devamı yönünde karar verdi.

Siyasetçilerin tutuklamalarına dair avukatlarınca yapılan itiraz da Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından aynı gerekçelerle reddedildi.

20 siyasetçinin tutukluluk incelemesi ise Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yapıldı. Burada da tutukluluğun devamı yönünde karar verildi.

Tutukluluk incelemesi yapılan siyasetçiler şunlar:

HDP Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Nazmi Gür, eski milletvekilleri Beyza Üstün, Ayla Akat Ata ve İbrahim Binici, BDP eski Genel Başkanı Emine Ayna, HDP eski MYK üyeleri Bircan Yorulmaz, Berfin Özgü Köse, Dilek Yağlı, Can Memiş, Günay Kubilay, Bülent Parmaksız, Pervin Oduncu, İsmail Şengül, Mesut Bağcık, Ayşe Yağcı ve Cihan Erdal, HDP eski Genel Saymanı Zeki Çelik, HDP RTÜK üyesi Ali Ürküt ve yerine kayyım atanan Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, HDP MYK üyesi Alp Altınörs.