27 ARALIK GÜNDEMİ

27 Aralık Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Roboskî Katliamı’nın üzerinden 7 yıl geçti. Parçalanan 34 bedenin ardından kocaman bir utanç kaldı, herkesin meşrebince payına. Fail belli; kendini aklıyor, cezası yok. Roboskî ise 7 yıldır kesintisiz cezalandırmaya rağmen haysiyetiyle direniyor.

-KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Roboskî Katliamı’nın 7. yıl dönümünde, katliamcı zihniyete karşı direnmek dışında bir yol olmadığını söyledi.

-Rusya’nın Ortadoğu siyasetini yakından takip eden KNK Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Salahattin Soro, Rusya’nın iki yüz yıllık Akdeniz’e inme hayalini Suriye'de gerçekleştirmek istediğini belirtti.

-40 yılını doldurmuş bir özgürlük davası. Artık aynı aileden katılanlara rastlamak; aynı mevzilerde düşmanla çarpışanları görmek mümkün. YJA STAR gerillası Dîrok Cudi ve ablası gibi…

-Türkiye’nin ayakkabı ihtiyacının %25’ini karşılayan Hatay’da, ayakkabıcılar iflasın eşiğinde.

-Geçtiğimiz Pazar günü Almanya’nın başkenti Berlin’deki banliyö tren hattında yaşanan arızayı araştıran polisin DAİŞ bayrağı ile bildiriler bulduğu ortaya çıktı.

-Fransa’da 17 Kasım’da başlayan ve Noel ile yılbaşı tatilleri nedeniyle kısmen duraksayan Sarı Yelekliler eylemlerinin milyarlarca euroluk ekonomik kayba yol açtığı bildiriliyor.