28 ARALIK GÜNDEMİ

28 Aralık Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürkçü: 34 kez müebbet hapis gerektiren eylemde bir suç görmeyen raporun parmağını uzattığı tek ‘suçlu’nun tarihsel yurtlarını ortadan bölen sınırın iki yakası arasında mal getirip götüren Roboskî köylüleridir.

-Roboski'de Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu kardeşini ve 33 yakınını kaybeden Veli Encu, adalet arayışlarını sürdüreceklerini belirterek, "Adalet, çıkmaz sokakta da olsa alıp çıkaracağız" dedi.

-Olrika, 23 yaşında bir Alman. Sistem karşıtlığı, üniversitede tanıştığı PKK sayesinde ete kemiğe bürünmüş. Yetinmeyip Rojava’ya ardından dağlara ulaşmış. Artık YJA STAR gerillası Besê Olrika’dır.

-Türk devletinin işgalinden sonra kamplarda yaşamak zorunda kalan Efrînliler, Erdoğan'ın saldırı tehditlerine tepki göstererek, "Hiç bir tehdit biz topraklarımızdan vazgeçiremeyecek" dedi.

-Leyla Güven’in tecridin kaldırılması talebi ile başlattığı açlık grevi eyleminin giderek büyüdüğünü söyleyen İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, taleplerin biran önce karşılanması gerektiğini belirtti.

-Kanser hastası tutsak Adnan Yalçın'ın oğlu Welat Yalçın, cezaevlerinden cenaze çıkmaması için babası ile birlikte tüm hasta tutsakların serbest bırakılması gerektiğini söyledi.